Lief van je

“Ongeveer een half uur nadat mijn broertje zijn eerste zoen kreeg, is hij onder de Van Marelbrug op het wateroppervlak te pletter geslagen.”

Book title

Lief van je

Author

Roanne van Voorst

Date published

20-02-2018

Date started

08-01-2018

Date finished

20-01-2018

Page count

256

Stars

3

Summary

Een broer is er gewoon. Je houdt van hem zonder het te weten. Tot hij er gewoon niet meer is. Misschien zelfs wel door jouw toedoen… Nee, dat mag je niet denken. ‘Het was juist lief van je dat je hem eens mee uit wilde nemen.’ Je weet dat je nu maar één ding kunt doen: de strijd afmaken die hij wilde beginnen.

My review

Aan het einde van het boek, is de eerste zin van het boek pas echt duidelijk. Het boek is verdeeld in 3 delen, dat zijn zeg maar de hoofdstukken in dit boek. Deel 1 is apart, bijna zeurend.. ja je snapt het op een gegeven moment wel. Ik had veel moeite om door deel 1 heen te komen. Deel 2 is heftig, maar greep me al veel meer. Er wordt veel uitleg gegeven maar soms worden er ook stukken overgeslagen om de snelheid in het verhaal te houden. Bij deel 3 kon ik niet meer stoppen met lezen! Kon ik eerst amper door het boek komen en raakte ik continu afgeleid, was dit deel het stuk wat mij echt pakte. Ik wilde niet alleen verder lezen, ik moest wel! Het boek zorgt voor begrip, een inzicht in de gedachtengang van Rêve, iemand met PTSS. Het is een gigantisch sterk boek, alleen moet je even doorbijten aan het begin.

My favorite quotes

“Ongeveer een half uur nadat mijn broertje zijn eerste zoen kreeg, is hij onder de Van Marelbrug op het wateroppervlak te pletter geslagen.”

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *