De val van Hymir

“Het was alsof hij voelde dat iets hem naderde toen hij zijn zwaard uit de schede, die hij zojuist nog in zijn hand had, haalde, want het plotselinge geluid van voetstappen ontwaakte hem uit zijn gemijmer.”

Book title

De val van Hymír

Author

Owan Drake

Date published

22-03-2017

Date started

30-06-2018

Date finished

DNF 17-09-2018

Page count

468

Stars

1 (DNF)

Summary

Heden en verleden vloeien samen als de oude Wijsgeer, genaamd Benedictus, een serie van boeken aan zijn meest bekwame student Xavier wil laten lezen. Deze boeken bevatten vertellingen uit lang vervlogen tijden en Xavier beleeft die verhalen alsof hij zich daar daadwerkelijk bevindt. Twee van deze verhalen worden in dit eerste boek geïntroduceerd, namelijk die van het licht en de duisternis. Ze wisselen elkaar naadloos af, samen met deze Benedictus hoofdstukken, die zich in het heden van de wereld, genaamd Sistna, afspelen. Maar wat Xavier niet weet, is dat hij door het verzoek van Benedictus op te volgen misschien wel een corrupte tak van de regering, genaamd de Bloedraven – die ook in die vertellingen uit het verleden voorkomen – kwaad gemaakt heeft en dat hij misschien wel in een eeuwenoude oorlog is verstrengeld.

My review

Het schelden werd mij op een gegeven moment teveel, ik denk dat dit gewoon geen boek voor mij is. Het verhaal leek mij interessant en vooral omdat er meerdere boeken zijn geschreven, maar ik kwam gewoon niet in het verhaal doordat ik erover bleef struikelen dat er zoveel in gescholden werd. Het is veel conversaties en dit vind ik ook lastig lezen.

I tried, it didn’t work

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *