De kracht van velen

“Hier zijn zonder haar is als op een dag wandeling gaan zonder water. Je overleeft het wel, maar het is beslist niet ideaal”

Book title

De kracht van velen

Author

Mirjam Hildebrand

Date published

20-05-2018

Date started

27-05-2018

Date finished

27-05-2018

Page count

240

Stars

5

Summary

Om het nieuwe schooljaar op Precursor te kunnen volgen, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie, een ceremonie waar iedere bewoner van het dorp aan mee moet doen. Dit loopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en wanneer zij weer wakker worden, zijn zij hun Voorlopers-vaardigheden kwijt.

Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt? Zal het ze lukken om deze rampspoed te verslaan? Of verdwijnen de Voorlopers langzamerhand…

My review

Voorlopers 2 is misschien nog wel beter geschreven dan deel 1. Het verhaal verloopt vlot, er is geen moment dat het langdradig wordt en je geniet van de omschrijvingen van de karakters.

Mirjam is geweldig bezig met deze serie! Ik zie niets liever gebeuren dan dat er een deel 3 uit gaat komen! Oh en misschien moeten deze boeken ook wel verfilmd worden. Wat een prachtserie. Ik hou van Emma, Philana en alle andere karakters (oke, misschien minder van Kasper, maar ik ship gewoon Emma en Alex). De groei die Emma mee maakt is er 1 die heel logisch is in deze situatie maar het is ook echt goed omschreven hoe die groei doorgemaakt wordt. Ook Celine is een apart personage en ik kan me in haar zelfs heel goed inleven. Ik had dit boek in 1 dag uit, nadat ik het die middag gesigneerd had gekregen bij de boekpresentatie. IEDEREEN MOET DIT LEZEN!

Quotes

“Echte kracht zit in de wil vol te houden als je kwijt bent waarvoor je leeft.”

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *