De Eliminatie

“Leef, zodat je met een lach op je gezicht kunt sterven”

Book title

De Eliminatie

Author

Daniëlle Bakhuis

Date published

15-11-2017

Date started

03-02-2018

Date finished

05-02-2018

Page count

272

Stars

3

Summary

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd. Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

My review

Het concept is geniaal, het is ook al vaker uitgewerkt in verschillende boeken, tv series en films, maar dit boek? Ik vond het gewoon minder. Sommige personages waren heel sterk uitgewerkt, die begreep je ook, je begreep wat ze deden en vooral waarom ze het deden. Andere personages.. weet ik de namen niet eens meer van. Natuurlijk ga je in je hoofd na, de gehele tijd tijdens het lezen, wie er geëlimineerd zou moeten worden en wie jij als lezer graag wil laten overleven. Het is ook niet dat ik niet genoten heb van dit boek. Misschien had ik hogere verwachtingen en had ik die moeten bijstellen. Ik vind de schrijfstijl wel goed, omdat het je wel meeneemt naar de plek waar alles zich afspeelt. Je kan jezelf naar die ruimte toe brengen terwijl je aan het lezen bent. Al met al, een goed boek, sterk geschreven alleen waren mijn verwachtingen te hoog.

My favorite quotes

“Leef, zodat je met een lach op je gezicht kunt sterven”

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *