Songfestival 2022

Een van de dingen die ik echt leuk vind om te kijken elk jaar, is het songfestival! Ik gebruik een app (officiële songfestival app) om alle act te beoordelen en leef oprecht mee met iedereen die niet doorgaat. Vooral als ze wel in mijn top 5 staan!

Vandaag is het zo ver.. de finale… Spannend! Ik heb oprecht geen idee wie er gaat winnen. Wordt het Oekraïne? Vanwege de oorlog? Sympathy votes? Of wordt het toch 1 van mijn favorieten? Nederland? Hebben we uberhaupt wel kans? Ik deel in ieder geval graag mij 2 top 5’s met jullie na het kijken van beide halve finales en ter voorbereiding op de finale van vanavond!

Voor als je het nog niet gehoord hebt: met dit nummer doet Nederland dit jaar mee:

1e halve finale

De eerste halve finale, was het niveau niet zo hoog naar mijn idee. Het beste nummer vond ik toch wel het nummer van Armenië, de manier waarop ze zingt en de algehele act is zeker iets wat ik heel gaaf vond om te zien. Ik zou dit nummer zo thuis aanzetten en op een gegeven moment helemaal kunnen meezingen! Oekraïne was ik ook zeker fan van, net als Litouwen. Sterke nummers die écht songfestival waardig zijn.

2e halve finale

In de tweede halve finale, was het niveau écht heel hoog. Hier thuis waren we van mening, dat als Nederland in de tweede halve finale stond, we niet door waren gegaan naar de finale. Finland was mijn favoriet, want The Rasmus is nostalgie én ze weten hoe ze een show moeten opzetten. Maar ook bij het nummer van Azerbeidzjan was ik volledig ontroerd. Wat een prachtstem!

Wat de finale gaat brengen? In ieder geval heel veel leuke geweldige songs! Ik zit er in ieder geval klaar voor, jij ook? Wie gaat er winnen volgens jou? Ik zet mijn (nostalgische) geld in op Finland. Oh, en een andere act die ik van het thuisfront écht even moet delen krijgen jullie als bonus:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.