Het Examen

The Testing #3

Joelle Charbonneau

23 Juni 2014

“People will believe the crisis is over because they want to believe their world is safe.” 

Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test.
Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn…
De inzet is hoger dan ooit – een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd… en het laatste examen is het allergevaarlijkst!

3/5

Ik vond het examen een teleurstellende afsluiter van wat een geweldige trilogie had kunnen zijn. Het begin was langzaam, ik kwam ook moeilijk in het boek, er werd veel verteld over wat Cia moest doen, hoe ze dit zou aanpakken en hoe ze dit dan precies zou doen en met wie. Aan het einde van het boek kwam wat van de spanning naar voren uit het tweede boek. Helaas.

De conclusie van deze serie kan je hier aanschaffen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.