De Studie

The Testing #2

Joelle Charbonneau

28 Januari 2014

Falen is geen optie…

Cia Vale heeft de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu samen met haar jeugdliefde Tomas, een van de twintig uitverkorenen die mag studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?
Achterdochtig probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie…

4/5

Dit boek is geschreven in dezelfde stijl als boek 1 en daarom kon ik lekker doorlezen. Ik had echt het idee van: is het boek nu al uit? Kan ik al aan deel 3 beginnen? Wat een goed geschreven verhaal, de karakters worden verder uitgediept en je gaat Cia steeds beter begrijpen. De plottwists zorgen ervoor dat je aandacht erbij blijft. Voor mij was het een heerlijk boek om te lezen.

Deel 2 kan je hier kopen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.