De Test

The Testing #1

Joelle Charbonneau

1 Oktober 2014

“The best leaders make mistakes and then learn from them. The best leaders never make the same mistakes again. The only way you can learn is if you understand the mistakes that were made.”

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan de Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor de Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land.
Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar de Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Cia komt al snel tot de ontdekking dat ze op zichzelf aangewezen is, maar door haar intuïtie te volgen en intelligentie en durf te tonen komt ze steeds een testronde verder, terwijl haar medekandidaten stuk voor stuk het toneel moeten verlaten, levend of dood…
Heeft Cia het in zich om ook de allerlaatste horde te nemen? Kan ze overleven in het speelveld van de vierde ronde: het verwoeste en vervuilde land dat ooit Amerika was en lukt het haar om op tijd de hoofdstad te bereiken? En kan ze de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt

4/5

Het andere boek wat ik gelezen heb van deze schrijfster, vond ik echt minder. Maar dit boek valt dan weer mee! Het kan komen door mijn lage verwachtingen of doordat ze deze serie eerder heeft geschreven, maar ik heb wel genoten van dit boek. Cia is een meisje wat goed uitgeschreven wordt en haar beslissingen en haar gedachtes worden heel goed neergezet. Ik denk dat ik niet veel anders zou doen dan haar als ik in dezelfde positie zou belanden. Ik kon me weer lekker laten gaan tijdens het lezen en verdwalen in deze prachtig gebouwde wereld. Ik ga nu verder met deel 2!

Deel 1 kan je hier kopen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.