Bookish Travelers – Throne of Glass

De boekenclub heeft Throne of Glass gelezen van Sarah J Maas! Benieuwd wat ze te zeggen hebben? Lees dan snel verder! Let op! Spoilerssssss.

After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin. Her opponents are men-thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the king’s council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she’ll serve the kingdom for four years and then be granted her freedom. Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilarating. But she’s bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her … but it’s the gruff Captain Westfall who seems to understand her best. Then one of the other contestants turns up dead … quickly followed by another. Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined. 

“Libraries were full of ideas – perhaps the most dangerous and powerful of all weapons.”

“Names are not important. It’s what lies inside of you that matters.”

“You could rattle the stars,” she whispered, “You could do anything, if only you dared. And deep down, you know it, too. That’s what scares you the most.”

De algemene indruk van het boek was dat de schrijfstijl van de auteur er goed doorheen te zien was.

Wat waren de verwachtingen?
Verwachtingen waren voornamelijk dat het heel erg zou lijken op een andere serie van Sarah, namelijk A Court of Thorns and Roses. Uiteindelijk is dit boek veel beter en zit er meer spanning in.

Willen we ook een bibliotheek van 1000 boeken?
Duh, dat je dit nog moet vragen!

Zou jij akkoord gaan met de deal die Celeana gemaakt heeft?
De hele groep zou eigenlijk wel akkoord gaan, eerst leven in luxe en dan vrijheid blijheid. Oke, misschien dat we toch iets eerder dan 4 jaar zouden ontsnappen, maar we zien wel hoe het loopt.

Wat Iverna aankaart en een beetje gek vond; was dat er gelijk een patroon gezien werd nadat er 1 iemand vermoord was. Patrick vond dit logischer omdat ze opgevoed is als Assassin. Ze is de spelletjes met royalty gewend.

Wat was de toevoeging van Nehemia in het hele verhaal voor jou?
Mysterie!

Hebben we een deel 2 nodig?
Niet perse, maar hij komt zeker wel op de TBR. Charlot is al eerder tot deel 4 gekomen, toen kwamen er andere boeken tussendoor dus de rest staat sowieso al op de lijst. Patrick wil graag verder lezen, omdat dit boek meer een intro leek en dit ervoor zorgde dat hij meer wil weten.

Wat vinden we van de redding van Nox?
Het was een ommekeer moment, ze werd serieus genomen. Ook past het bij haar, ze wordt socialer en dit is een mooi punt waar dat duidelijk wordt. Ze moest eerst kracht terugkrijgen, heeft de skills en eerst deed ze dit niet omdat ze een beetje in het midden moest blijven. Door dit moment komt de ontwikkeling weer duidelijk in zicht.

Chaol of Dorian?
Dorian past beter bij haar, heeft meer flair, maar Chaol is het meest eerlijk, zorgt voor haar en daagt haar uit. Respect voor Celeana die zegt dat een prins en een assassin niet samen kunnen zijn. Dorian gaat hier ook goed mee om. Van ons hoeft het allebei niet echt, eerlijk.

Welke vraag zou je de auteur willen stellen?
Waarom heb je zoveel mensen nodig in het eerste boek?
Op wie is Celeana gebaseerd?
Heel veel, maar zal beantwoord worden in de volgende boeken, zo niet; kan ik ze altijd nog stellen.

We geven dit boek 3,7 sterren en willen dit nog even kwijt:

De worldbuilding in dit boek, smaakt naar meer en dus staan de volgende delen ook op onze TBR

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.