A Darker Shade of Magic

A Darker Shade of Magic #1

V.E. Schwab

24 Februari 2015

“I’d rather die on an adventure than live standing still.”

Kell is one of the last Antari—magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel Londons; Red, Grey, White, and, once upon a time, Black.
Kell was raised in Arnes—Red London—and officially serves the Maresh Empire as an ambassador, traveling between the frequent bloody regime changes in White London and the court of George III in the dullest of Londons, the one without any magic left to see.
Unofficially, Kell is a smuggler, servicing people willing to pay for even the smallest glimpses of a world they’ll never see. It’s a defiant hobby with dangerous consequences, which Kell is now seeing firsthand.
After an exchange goes awry, Kell escapes to Grey London and runs into Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She first robs him, then saves him from a deadly enemy, and finally forces Kell to spirit her to another world for a proper adventure.
Now perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, they’ll first need to stay alive. 

5/5

Ik heb lang nagedacht over hoe ik dit boek het beste neer kan zetten en kan omschrijven. Het is onmogelijk om 1 van je favoriete boeken op de juiste manier te laten zien, zonder spoilers. Toch ga ik het doen; want ik wil dus dat iedereen dit boek gaat lezen. Hou je van andere werelden? Hou je van magie in boeken? Hou je van een prachtig opgebouwde wereld? Hou je van een schrijfstijl die je het verhaal in sleurt en niet meer los laat tot het eind? Hou je van avonturen, spanning en een dystopie? Dan is dit een boek voor jou. Kell is een levend karakter, naast Lila helemaal. V.E. Schwab neemt je mee in de levens van deze 2 personen, maar ook van anderen die écht wat toevoegen aan het verhaal. Wil je graag meegenomen worden in een wereld vol met alles wat je stiekem liever in het echte leven hebt, maar toch veilig wil observeren vanuit je eigen bubbel? A Darker Shade of Magic is het boek voor jou. Oh, en het breekt je hart in 100000 stukjes, maar dat is goed. Toch?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *