Bookish Travelers – A Darker Shade of Magic

De boekenclub heeft A Darker Shade of Magic gelezen van V.E. Schwab! Benieuwd wat ze te zeggen hebben? Lees dan snel verder! Let op! Spoilerssssss.

Kell is one of the last Antari—magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel Londons; Red, Grey, White, and, once upon a time, Black. Kell was raised in Arnes—Red London—and officially serves the Maresh Empire as an ambassador, traveling between the frequent bloody regime changes in White London and the court of George III in the dullest of Londons, the one without any magic left to see. Unofficially, Kell is a smuggler, servicing people willing to pay for even the smallest glimpses of a world they’ll never see. It’s a defiant hobby with dangerous consequences, which Kell is now seeing firsthand. After an exchange goes awry, Kell escapes to Grey London and runs into Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She first robs him, then saves him from a deadly enemy, and finally forces Kell to spirit her to another world for a proper adventure. Now perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, they’ll first need to stay alive.

“I’d rather die on an adventure than live standing still.”

“Dull London, Kell London, Creepy London, Dead Londen.”

“I apologize for shooting you in the leg.” said lila, “I was myself entirely.”

De algemene indruk van het boek is dat het traag opstartte, er was veel worldbuilding aanwezig.

Wat waren de verwachtingen?
Verwachtingen waren stiekem heel hoog, omdat dit het favoriete boek is van Charlot, maar het boek leefde op naar de verwachtingen. Al was het begin wel erg traag, met goede reden trouwens! World building is belangrijk, en dat gebeurd hier heel duidelijk.

Leken de acties van de personages aannemelijk?
Ten opzichte van de realiteit wat minder, Iverna had wat moeite met het magische denken. Gesina vond de acties in het verhaal juist aannemelijk. Qua magisch denken was dit boek logischer dan Harry Potter geeft Patrick aan. Het was ook heel logisch dat Kell dingen meenam uit de andere Londens, hij maakte zijn eigen soort ‘zolderdoos’. Doet denken aan de Kleine Zeemeermin. Het was dan ook vreselijk dat zijn ‘zolderdoos’ verbrand was. Lila is ook een logisch karakter, ze wil mee en dat past hij de avonturen die zij graag beleeft. Lila is geen wegrenner en ze gaat geen gevecht uit de weg. Krachtig personage zo.

Is de titel passend?
Zeker! De kleuren van de jas, van de steden; ook de vertaling in het Nederlands past perfect.

Vanwege het realistische gebruik van magie, vanwege het zijn in een andere wereld en een beetje paranormaal, raken we in een eigen bubbel. Dat zijn de boeken die wij het liefste lezen!

Lila en Kell hun dynamiek is goed geschreven, je skipt geen pagina’s in dit boek en het blijft spannend. Je wilt alles weten en er zitten geen onnodige hoofdstukken in het boek. Het gevecht is heel logisch en sterk geschreven, het is allemaal veel aannemelijker dat het op deze manier gebeurd dan wat we vaak in andere boeken lezen!

Gaan we deel 2 ook lezen?
Zeker! Patrick voelt zich stiekem wat verplicht, Iverna heeft deze al gereserveerd bij de bibliotheek en Gesina gaat eerst de recensies lezen over deel 2. Wel hopen we dat het verhaal in 1 keer doorloopt en we niet weer een super lange world building intro krijgen. Charlot geeft aan dat het wel een beetje de schrijfstijl is van V. E. Schwab.

Ten slotte geeft Iverna nog even aan dat ook zij graag met haar vingers wilt knippen en de kaarsen kan aanzetten. Patrick zou graag willen teleporteren en Charlot zou juist het liefste telepatisch zijn. Magie bleef nog wel een stukje doorgaan in de gesprekken.

We geven het boek samen 4,7 sterren en willen het volgende nog even kwijt:
Het boek nam ons echt mee, de karakters waren goed omschreven, net alsof je ze gewoon echt kent.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.