Hazelwoud

The Hazel Wood #1

Melissa Albert

8 Februari 2018

“Everyone is supposed to be a combination of nature and nurture, their true selves shaped by years of friends and fights and parents and dreams and things you did too young and things you overheard that you shouldn’t have and secrets you kept or couldn’t and regrets and victories and quiet prides, all the packed-together detritus that becomes what you call your life.”

Seventeen-year-old Alice and her mother have spent most of Alice’s life on the road, always a step ahead of the strange bad luck biting at their heels. But when Alice’s grandmother, the reclusive author of a book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her estate – the Hazel Wood – Alice learns how bad her luck can really get. Her mother is stolen away – by a figure who claims to come from the cruel supernatural world where her grandmother’s stories are set. Alice’s only lead is the message her mother left behind: STAY AWAY FROM THE HAZEL WOOD. To retrieve her mother, Alice must venture first to the Hazel Wood, then into the world where her grandmother’s tales began . . . 

3/5

Het verhaal deed me een klein beetje denken aan Verdermeer (Tahareh Mafi), maar echt maar een klein beetje hoor! Ik had lage verwachtingen van het boek, omdat de mensen op mij heen allemaal zeiden dat dit boek het net niet was. Ik heb toch echt het idee dat dit niet het geval is voor mij. Dit boek is er een waar ik lekker in kan verdwalen, die me meeneemt naar het Hazelwoud en naar het Achterland. De spanning zat er in, de mysterie zat erin (oké misschien een plottwist hier en daar die te voorspelbaar was). Ik heb genoten in ieder geval!

Ook van dit boek genieten? Koop het via deze link.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.