Mortal Engines

Mortal Engines Quartet #1

Philip Reeve

1 September 2004

“You aren’t a hero and I’m not beautiful and we probably won’t live happily ever after ” she said. “But we’re alive and together and we’re going to be all right.”

The great traction city London has been skulking in the hills to avoid the bigger, faster, hungrier cities loose in the Great Hunting Ground. But now, the sinister plans of Lord Mayor Mangus Crome can finally unfold. Thaddeus Valentine, London’s Head Historian and adored famous archaeologist, and his lovely daughter, Katherine, are down in The Gut when the young assassin with the black scarf strikes toward his heart, saved by the quick intervention of Tom, a lowly third-class apprentice. Racing after the fleeing girl, Tom suddenly glimpses her hideous face: scarred from forehead to jaw, nose a smashed stump, a single eye glaring back at him. “Look at what your Valentine did to me!” she screams. “Ask him! Ask him what he did to Hester Shaw!” And with that she jumps down the waste chute to her death. Minutes later Tom finds himself tumbling down the same chute and stranded in the Out-Country, a sea of mud scored by the huge caterpillar tracks of cities like the one now steaming off over the horizon.

2/5

Oke, eerlijk? Ik snapte er helemaal niks van. Ik denk dat ik echt de film moet gaan kijken om een goed beeld te krijgen, want op deze manier heb ik geen goed beeld kunnen creëren van de wereld en de omgeving. De personages zijn wel redelijk uitgewerkt, ik heb een goed beeld van Tom zijn idealen, Hester haar doel en Katherine haar zoektocht naar zichzelf en de waarheid. Maar ik leefde totaal niet met ze mee. Normaal gesproken ben ik gek op dystopian boeken, echter kwam ik dit boek niet goed door. Ik kwam er maar niet over uit hoe alles eruit zag en wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Jammer, want ik keek er echt wel naar uit. Ik ga wel de film kijken, misschien dat deze dingen wat duidelijker maakt, maar ik heb op dit moment geen behoefte om het volgende boek te gaan lezen.

Wil jij dit boek graag lezen? Je kan hier klikken om het te kopen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.