Defy the stars

Constellation #1

Claudia Gray

6 April 2017

“The opposite of faith isn’t doubt. The opposite of faith is certainty.”

Noemi is a young and fearless soldier of Genesis, a colony planet of a dying Earth. But the citizens of Genesis are rising up – they know that Earth’s settlers will only destroy this planet the way they destroyed their own. And so a terrible war has begun. When Noemi meets Abel, one of Earth’s robotic mech warriors, she realizes that Abel himself may provide the key to Genesis’ salvation. Abel is bound by his programming to obey her – even though her plan could result in his destruction. But Abel is no ordinary mech. He’s a unique prototype, one with greater intelligence, skill and strength than any other. More than that, he has begun to develop emotions, a personality and even dreams. Noemi begins to realise that if Abel is less than human, he is more than a machine. If she destroys him, is it murder? And can a cold-blooded murder be redeemed by the protection of a world? Stranded together in space, they go on a whirlwind adventure through Earth’s various colony worlds, alongside the countless Vagabonds who have given up planetary life altogether and sail forever between the stars. Each step brings them closer – both to each other and to the terrible decision Noemi will have to make about her world’s fate, and Abel’s.

4/5

Ik vind het concept weer briljant, verschillende werelden die eigenlijk niets van elkaar begrijpen en daardoor oorlog voeren. Uit dit verhaal blijkt voornamelijk dat de mens alleen maar doet en weinig tot niet nadenkt. Ik vind Abel een prachtig karakter, zijn eigen twijfel op een gegeven moment is geniaal. Noemi is een sterke meid, die iets te veel wil voor wat ze eigenlijk aankan. Het verhaal zelf is goed geschreven, maar ik voelde mezelf helaas niet verdwalen naar deze wereld, en dat is juist iets waarom ik graag boeken lees. Dit boek is een deel 1, maar of ik deel 2 ga lezen? Er staan andere boeken hoger op mijn TBR.

Koop dit boek via deze link!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *