The 5th Wave

The 5th wave #1

Rick Yancey

7 Mei 2013

“Some things you can never leave behind. They don’t belong to the past. They belong to you.”

After the 1st wave, only darkness remains. After the 2nd, only the lucky escape. And after the 3rd, only the unlucky survive. After the 4th wave, only one rule applies: trust no one. Now, it’s the dawn of the 5th wave, and on a lonely stretch of highway, Cassie runs from Them. The beings who only look human, who roam the countryside killing anyone they see. Who have scattered Earth’s last survivors. To stay alone is to stay alive, Cassie believes, until she meets Evan Walker. Beguiling and mysterious, Evan Walker may be Cassie’s only hope for rescuing her brother-or even saving herself. But Cassie must choose: between trust and despair, between defiance and surrender, between life and death. To give up or to get up.

4/5

Het concept is interessant, briljant uitgewerkt. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven en dit maakt dat je de wereld beter begrijpt. Als het alleen vanuit het oogpunt van Cassie was geschreven, dan had je minder van deze briljant opgebouwde wereld meegemaakt. Je valt midden in de wereld, waar al van alles is gebeurd en vanuit daar gaat het verhaal verder, vandaar dat je wel even in het verhaal moet komen. Maar ik leefde mee met Cassie en ook haar gedachten aan de vroegere Cassie waren heel ‘echt’ voor mijn gevoel.

Je kan dit boek hier aanschaffen

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *