This Poison Heart

This Poison Heart #1

Kalynn Byron

29 Juni 2021

“The people we love are never really gone from us,” Mom said. “Try to remember that. I know it’s hard. It feels like the whole world should just stop spinnin’, but it doesn’t. And we’ve gotta find a way to pick up the pieces.”

Briseis has a gift: she can grow plants from tiny seeds to rich blooms with a single touch. When Briseis’s aunt dies and wills her a dilapidated estate in rural New York, Bri and her parents decide to leave Brooklyn behind for the summer. Hopefully there, surrounded by plants and flowers, Bri will finally learn to control her gift. But their new home is sinister in ways they could never have imagined–it comes with a specific set of instructions, an old-school apothecary, and a walled garden filled with the deadliest botanicals in the world that can only be entered by those who share Bri’s unique family lineage. When strangers begin to arrive on their doorstep, asking for tinctures and elixirs, Bri learns she has a surprising talent for creating them. One of the visitors is Marie, a mysterious young woman who Bri befriends, only to find that Marie is keeping dark secrets about the history of the estate and its surrounding community. There is more to Bri’s sudden inheritance than she could have imagined, and she is determined to uncover it . . . until a nefarious group comes after her in search of a rare and dangerous immortality elixir. Up against a centuries-old curse and the deadliest plant on earth, Bri must harness her gift to protect herself and her family.

4/5

Dit boek was een die ik in een opwelling heb gekocht en gelezen, omdat ik genoten heb van Cinderella is dead, was dit boek een goeie keuze. Briseis is een karakter wat ik prachtig opgebouwd vind. Je leert haar steeds beter kennen door het boek heen en ziet ook hoe naïef ze eigenlijk is. Haar moeders voegen écht wat toe aan het verhaal. Het is een LGBTQ boek, maar soms wordt dat er heel erg bovenop gelegd. Hier is het gewoon logisch en dan geniet ik er zeker van dat er diversiteit naar voren komt in een boek. Mo haar wafels daarentegen, die skip ik liever, stiekem ;-). Wat ik ook erg mooi vond in dit verhaal, is de manier waarop de planten naar voren komen. Planten spelen zo’n grote rol in dit boek; zonder écht saai te worden. Alles wordt mooi omschreven en ik vind het dan, na het lezen van zo’n boek, leuk om de planten op te zoeken en te kijken wat je ermee kan doen. De Griekse mythologie die naar voren komt, is mooi verweven. Ik ben niet zo’n fan van de verhalen die volledig hierop gebaseerd zijn, maar in dit boek is het op een goede manier aanwezig. Ik hou ervan! Waarom dan maar 4 sterren van de 5? Je vertrouwt de karakters die de hoofdkarakters vertrouwen, je ziet ze alleen door hun ogen en maakt alles op die manier mee. Het zou een prachtige toevoeging zijn geweest als dit net wat anders zou zijn. Deel 2 staat helaas nog niet gepland, maar zeker wel op mijn TBR!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.