Bookish Travelers – A Curse So Dark And Lonely

De boekenclub heeft A Curse so Dark and Lonely gelezen van Brigid Kemmerer! Benieuwd wat ze te zeggen hebben over dit boek? Let op! SPOILERS!

Fall in love, break the curse.
Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year, Prince Rhen, the heir of Emberfall, thought he could be saved easily if a girl fell for him. But that was before he turned into a vicious beast hell-bent on destruction. Before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope. Nothing has ever been easy for Harper. With her father long gone, her mother dying, and her brother constantly underestimating her because of her cerebral palsy, Harper learned to be tough enough to survive. When she tries to save a stranger on the streets of Washington, DC, she’s pulled into a magical world. Break the curse, save the kingdom.
Harper doesn’t know where she is or what to believe. A prince? A curse? A monster? As she spends time with Rhen in this enchanted land, she begins to understand what’s at stake. And as Rhen realizes Harper is not just another girl to charm, his hope comes flooding back. But powerful forces are standing against Emberfall . . . and it will take more than a broken curse to save Harper, Rhen, and his people from utter ruin
.

“We are all dealt a hand at birth. A good hand can ultimately lose – just as a poor hand can win – but we must all play the cards the fate deals. The choices we face may not be the choices we want, but they are choices nonetheless.”

De algemene indruk van het boek was vooral dat het een mooi boek was, en het enthousiasme dat we dit keer een FairyTale Retelling gingen lezen.

Wat waren de verwachtingen?
Charlot vindt Fairytale retellings sowieso geweldig, en steekt Patrick stiekem wat aan in haar enthousiasme. Patrick is van mening dat fairytale retellings het er soms te dik bovenop leggen, maar dat het in deze wel zal meevallen. Iverna heeft recensies gelezen en werd daar erg enthousiast van. Gesina geeft aan dat ze een Fairytale retelling sowieso wil lezen, omdat ze daar erg blij van wordt.

Waren er verwachtte of onverwachte plottwists?
Iverna kan zichzelf moeilijk over het feit zetten dat hij niet veranderde. Patrick vond dat juist fijn, haalde het cliche wat weg. Er zaten volgens hem ook geen hele grote plottwists in, dat Grey eigenlijk de troonopvolger is, had hij wel verwacht. Gesina is van mening dat de schrijfster er goed in is om je deel 2 te laten lezen. Je wil te graag verder met het verhaal. We vinden stiekem allemaal dat het boek te vroeg stopte, want we willen nu direct deel 2 gaan lezen.

Welke scene uit het boek is het meeste bijgebleven?
Hoofdstuk 52, geeft Patrick aan. Gesina weet niet welk hoofdstuk, maar het stuk dat Grey ineens weg was! Hij heeft meer persoonlijkheid dan de hoofdkarakters en om hem dan ineens kwijt te zijn was wat apart. Charlot vond het heel gaaf om te lezen dat Grey eigenlijk troonopvolger was, dat haar vermoedens dus klopte.

Hoe was de romantiek?
Patrick vond dit gelukkig niet te aanwezig, Ja, het is er wel, maar de focus ligt er niet op. Het maakt het juist wat meer realistisch. Gesina is het hiermee eens. Charlot vond de romantiek hier wel meevallen. Heeft ergere boeken gelezen, waarin het veel meer aanwezig was.

Wat is de favo quote van onze clubleden?
“Keep wielding a dagger like a sword and you’re likely to lose a hand.”
“Failure isn’t absolute, just because you couldn’t save everyone doesn’t mean you didn’t save anyone.”
“The most dangerous person at the party is always the girl sitting alone with a book.”

Als wij de filmcast mochten uitkiezen? Welke acteurs gaan we dan voor?
Rhen: Robert Pattinson
Grey: Henry Cavill
Harper: Jennifer Lawrence

Gesina is ondertussen het tweede boek kopen, en ook Iverna heeft deze al aangeschaft tijdens de boekenclub. Deze wil ze volgende week bespreken ;-). Charlot heeft stiekem alle 3 de boeken al gelezen, omdat de serie niet weg te leggen is.

We hebben met elkaar het boek 4.8 van de 5 sterren gegeven! Aanrader dus!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.