Weird Al Yankovic

Wie kent ‘m niet, zou ik zeggen. De man die wereldberoemd werd om zijn parodiën op grote hits.
Zijn echte naam: Alfred Matthew Yankvic

Toch was hij in eigen land al langer bekend als jonge deelnemer aan het radioprogramma Dr. Demento, waar hij ook absurdistische teksten maakte en zelf de muziek schreef. Een leuk voorbeeld daarvan is “Fish Heads”.

De eerste parodie die ik op de radio hoorde in de 80’s was die van Michael Jackson’s “Beat it”, waarhij “Eat it” van maakte. Wat hij meteen al erg goed deed, is dingen uit de originele videoclip in een overdreven vorm naspelen. Geweldig! Hier een YouTube-versie waarbij beide clips naastelkaar worden afgespeeld.

Mocht je je geheugen willen opfrissen, of je bent gewoon nieuwsgierig wat hij allemaal heeft geparodiëerd, hier een link naar een pagina waar de beste 25 staan!

https://www.yardbarker.com/entertainment/articles/the_25_best_weird_al_yankovic_parody_songs/s1__30317705#slide_1

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.