City of Ghosts

Cassidy Blake #1

Victoria Schwab

28 Augustus 2018

“Every time I get nervous or scared, I remind myself that every good story needs twists and turns. Every heroine needs an adventure.”

Cassidy Blake’s parents are The Inspecters, a (somewhat inept) ghost-hunting team. But Cass herself can REALLY see ghosts. In fact, her best friend, Jacob, just happens to be one. When The Inspecters head to ultra-haunted Edinburgh, Scotland, for their new TV show, Cass—and Jacob—come along. In Scotland, Cass is surrounded by ghosts, not all of them friendly. Then she meets Lara, a girl who can also see the dead. But Lara tells Cassidy that as an In-betweener, their job is to send ghosts permanently beyond the Veil. Cass isn’t sure about her new mission, but she does know the sinister Red Raven haunting the city doesn’t belong in her world. Cassidy’s powers will draw her into an epic fight that stretches through the worlds of the living and the dead, in order to save herself.

4/5

Victoria Schwab is een van mijn favoriete auteurs, en dit boek bewijst het maar weer. Ik ben verliefd op de dynamiek tussen Jacob en Cassidy, je wilt weten wat er met Jacob is voorgevallen en je wilt weten wat Lara weet. Geen grote plottwists, geen bizarre scare jumps. Gewoon een verhaal over een meisje en haar geest die samen van alles beleven. Ze leert over waarom ze kan wat ze kan, en wat ze eigenlijk moet doen. Heeft hier moeite mee en leert ermee omgaan. Haar verhaal, haar manier van beleven, past perfect bij de leeftijd waar dit boek voor geschreven is en de leeftijd die Cassidy heeft. Ik heb genoten en ga lekker door naar deel 2.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.