Two Dark Reigns

Three Dark Crowns #3

Kendare Blake

4 September 2018

“You don’t threaten the life of a queen and live to tell the tale.” She flips the knife, catches it. “Taking the life of a queen… now that is another matter”

Queen Katharine has waited her entire life to wear the crown. But now that she finally has it, the murmurs of dissent grow louder by the day. There’s also the alarming issue of whether or not her sisters are actually dead—or if they’re waiting in the wings to usurp the throne. Mirabella and Arsinoe are alive, but in hiding on the mainland and dealing with a nightmare of their own: being visited repeatedly by a specter they think might be the fabled Blue Queen. Though she says nothing, her rotting, bony finger pointing out to sea is clear enough: return to Fennbirn. Jules, too, is in a strange place—in disguise. And her only confidants, a war-gifted girl named Emilia and her oracle friend Mathilde, are urging her to take on a role she can’t imagine filling: a legion-cursed queen who will lead a rebel army to Katharine’s doorstep. This is an uprising that the mysterious Blue Queen may have more to do with than anyone could have guessed—or expected.

4/5

Na twee boeken zou het verhaal afgelopen zijn, maar gelukkig voor ons – de lezers – ging het verhaal toch door. En wat een wervelwind was dat zeg! Ik ben blij met de keuze van de auteur om het verhaal verder te laten gaan en ons daardoor nog langer mee te laten genieten van de strijd tussen de drie koninginnen en hun metgezellen. Jules komt in dit boek wat meer naar voren en ook haar verhaallijn vind ik heerlijk om te lezen, ze wordt wat verder uitgewerkt en dat maakt dat ik haar nog beter leerde kennen, wel leren we een andere kant kennen van Jules. Mirabella wordt wat meer naar de achtergrond gedrukt in dit verhaal, terwijl Arisnoe en Katherine wat meer naar de voorgrond worden gehaald, naast Jules dan. Arisnoe is en blijft mijn favoriete koningin en ik ben dus blij dat het na dit boek nog niet afgelopen is.

Dit boek kan je hier kopen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *