One Dark Throne

Three Dark Crowns #2

Kendare Blake

19 September 2017

“And because . . . you have always been the most important person to me. Everybody has that, I think. And for me, it will always be you.”

The battle for the Crown has begun, but which of the three sisters will prevail? With the unforgettable events of the Quickening behind them and the Ascension Year underway, all bets are off. Katharine, once the weak and feeble sister, is stronger than ever before. Arsinoe, after discovering the truth about her powers, must figure out how to make her secret talent work in her favor without anyone finding out. And Mirabella, once thought to be the strongest sister of all and the certain Queen Crowned, faces attacks like never before—ones that put those around her in danger she can’t seem to prevent.

5/5

Na het eerste boek, wilde ik gelijk door naar het tweede boek (en het derde!). Ik ben blij dat ik deze nu gelezen heb, wat een verhaal zeg! Is het eerste boek wat langzamer om in te komen, race je juist door dit boek heen. Ik hou van alle 3 de koninginnen en ik kan niet kiezen welke ik het allerleukste vind. Ze worden alle 3 zo duidelijk uitgewerkt dat je begrijpt welke beslissingen ze nemen en hoe ze in het leven staan. Jules is persoonlijk wel mijn favoriet in de gehele serie tot nu toe. Ze is een sterke vrouw die opkomt voor haar vrienden, ze is heel zorgzaam en ze matcht perfect met Camden! Ik ben gek op de wereld die Kendare Blake gecreëerd heeft, want ik zie het volledig voor me, Wolf Spring, Rolanth en eigenlijk het gehele eiland, maar ook de kijk op de ‘mainlanders’ vind ik een leuk perspectief. Als je, net als ik, gek bent op YA clichés en dat net een beetje anders, is dit een prachtig boek om te lezen, vooral omdat dit tweede deel zoveel meer omvat dan het eerste boek.

Deel 2 van deze serie is hier te verkrijgen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *