Top 5 Wednesday: Outside of your comfort zone

I know I, for one, normally stick to genres that I know I’ll enjoy. But every once in a while I try a genre that I normally stay away from. What are your top five books from genres you don’t normally read? they can be the top five favorite or least favorite.

Ik heb wel een aantal boeken gelezen die net buiten mijn comfort zone liggen, ik zal er een paar opnoemen. Of ik er 5 kan vinden is nog wel de vraag…

The Curious Incident of the Dog in the Night-time
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is a murder mystery novel like no other. The detective, and narrator, is Christopher Boone. Christopher is fifteen and has Asperger’s Syndrome. He knows a very great deal about maths and very little about human beings. He loves lists, patterns and the truth. He hates the colours yellow and brown and being touched. He has never gone further than the end of the road on his own, but when he finds a neighbour’s dog murdered he sets out on a terrifying journey which will turn his whole world upside down.

Ach, Moedertje
Al bijna drie jaar lang schrijft Hugo Borst wekelijks een kroniek over zijn moeder in het AD. Ze lijdt aan Alzheimer en woont op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. De immens populaire kroniek resulteerde in 2015 in het boek Ma, dat een uitzonderlijk groot succes werd. De openhartige, liefdevolle wijze waarop Hugo over zijn moeder schrijft, roept veel herkenning en emoties op bij zijn lezers. Nog steeds bezoekt Hugo zijn moeder trouw en hij heeft besloten over haar te blijven schrijven. Maar ma wordt zwakker, slaapt een groot deel van de dag en is steeds slechter te verstaan. Ook de zorg in het verpleeghuis laat te wensen over, een probleem dat in meer instellingen speelt, zo blijkt wanneer Hugo andere verpleeghuizen bezoekt. Verpleegzorg is een onderwerp dat hem steeds meer aan het hart gaat, hem zelfs naar politiek Den Haag brengt – tot het Torentje aan toe – en hem noopt tot het schrijven van een manifest over hoe het beter moet. In Ach, moedertje beschrijft Hugo Borst de schrijnende situatie waarin zijn moeder zich bevindt. Hij verhaalt over haar geestelijke en lichamelijke achteruitgang, over zijn eigen angsten en onzekerheden, en over de misstanden in de gezondheidszorg, waar geld, bureaucratie en management belangrijker lijken dan medemenselijkheid.

Dagboek van een muts: Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
Een nieuwe school, nieuwe aartsvijanden. En ook een nieuw dagboek, zodat Nikki al haar ellende kwijt kan. Wanneer haar vader, ongediertebestrijder, een contract sluit met een poepiesjieke eliteschool, krijgt Nikki een beurs. Maar… hoe word je populair zonder coole smartphone of hippe outfit? DUH. Niet dus! De populaire meiden negeren Nikki, hottie Brandon merkt haar alleen op wanneer ze weer eens een ENORME blunder begaat en zelfs haar echte vrienden zien haar niet meer staan als Mackenzie ze uitnodigt voor een feest. Ellendiger kan het niet. Toch?

A Gift for Dying
With just one look, she knows how and when you will die . . . Nothing surprises Adam Brandt anymore. As a forensic psychologist, he’s seen and heard everything. That is, until he meets Kassie. Because she claims to have a terrible gift – with one look into your eyes, she can see when and how you will die. Adam doesn’t believe her, obviously. But then a serial killer starts wreaking havoc across the city, and only Kassie seems to know where he’ll strike next. Against all his intuition, Adam starts to believe her. He just doesn’t realise how dangerous this trust might be . . .

Labyrinth
In the Pyrenees mountains near Carcassonne, Alice, a volunteer at an archaeological dig, stumbles into a cave and makes a startling discovery-two crumbling skeletons, strange writings on the walls, and the pattern of a labyrinth. Eight hundred years earlier, on the eve of a brutal crusade that will rip apart southern France, a young woman named Alais is given a ring and a mysterious book for safekeeping by her father. The book, he says, contains the secret of the true Grail, and the ring, inscribed with a labyrinth, will identify a guardian of the Grail. Now, as crusading armies gather outside the city walls of Carcassonne, it will take a tremendous sacrifice to keep the secret of the labyrinth safe.

Welke boeken heb jij gelezen die (in eerste instantie) buiten jouw comfortzone vallen?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *