Bookish Travelers – The Key to Fear

De boekenclub heeft The Key to Fear gelezen van Kristin Cast! Benieuwd wat ze te zeggen hebben over dit boek?

No touching today for a healthy tomorrow. For fifty years, the Key Corporation has defended humanity against a deadly virus that spreads through touch. Lovers don’t kiss, or even hold hands. Personal boundaries are valued above all. Break the laws, and you’ll face execution. Elodie, a talented young nurse, believes in the mission of the Key and has never questioned the laws that control her life. But Elodie is forced to break the rules when she sets out in search of a terminal patient who goes missing while under her care. From the outside, it seems like Aiden was given everything he could want from the Key — a purpose, an education, and a future. But Aiden knows more than he’s letting on, and the dark secrets he’s keeping could tear the Key’s strict society apart. When Elodie and Aiden’s lives collide, the fallout will be devastating. What do you do when the brutal system that once kept you safe hunts you down? Run.

“The Key to health, the key to life, the key to our future”

De algemene indruk van het boek was verschillend, er werd last ondervonden om in het boek te komen, maar ook het engels lezen werd een beetje als een obstakel gezien. Er waren volgens de lezers wel leuke switches en het verhaal is een goede koppeling met de realiteit van nu.

Wat waren de verwachtingen?
We hadden over het algemeen veel meer een dreiging van een uitbraak verwacht, er is wel een klein stukje ‘dreiging’ geweest, maar niet voldoende.

Wat vonden we van de voor opgezette relatie?
In zo’n wereld als dit, is het praktisch. Ook het vooropgezette idee van welk beroep het beste past, of waar iemand woont. Het probleem wat we hiermee hadden was wel dat je eigen wil gewoon weg is. Iets wat we ons eigenlijk weinig tot niet kunnen voorstellen.

Wat vonden we van het einde van het boek?
Het einde kwam wat vreemd over voor ons, omdat als je altijd zonder bacteriën hebt geleefd, de hoofdpersonen nu ten dode zijn opgeschreven.

Vonden we het boek realistisch?
VR bestaat al, we zitten zeker niet ver van deze realiteit af. Of het ook daadwerkelijk zo ver zal komen, is nog maar de vraag. Of we in zo’n wereld willen leven is ook nog maar de vraag. Voor 1 persoon was het totaal niet realistisch, maar haar fantasie werd ook niet gepakt. Ze had meer hoogtepunten nodig in het boek zelf om écht in te kunnen leven in deze wereld.

Wat was dé scene die ons bijbleef?
Hier waren we het al snel over eens, de scene op de schietbaan. De ‘date’ van de hoofdpersoon en haar ‘verloofde’, de manier waarop dat neergezet werd maakte al heel snel duidelijk dat haar ‘verloofde’ er 1 is om te haten. Wat ons ook aansprak was de ‘bookception’ in het boek. De hoofdpersoon die aan het lezen is, waarbij je mee kan lezen wat ze eigenlijk leest. Een aantal van ons mag een hoofdpersoon gelijk als deze aan het lezen is.

Gaan we dit boek aanbevelen aan anderen?
Jazeker, het is een makkelijk weg te lezen boek, laagdrempelig en pakkend. Tip is wel om het boek in een taal te lezen wat het dichtste bij jou ligt. Dit was een boek wat alleen maar in het Engels uitgegeven was, maar die taal ligt niet iedereen even makkelijk.

We hebben met elkaar het boek 4 van de 5 sterren gegeven!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.