The Hive

Barry Lyga & Morgan Baden

3 September 2019

“Somewhere nearby, shit was going down, and Cassie had to be part of it.”

Cassie McKinney has always believed in the Hive. Social media used to be out of control, after all. People were torn apart by trolls and doxxers. Even hackers – like Cassie’s dad – were powerless against it. But then the Hive came. A better way to sanction people for what they do online. Cause trouble, get too many “condemns,” and a crowd can come after you, teach you a lesson in real life. It’s safer, fairer and perfectly legal. Entering her senior year of high school, filled with grief over an unexpected loss, Cassie is primed to lash out. Egged on by new friends, she makes an edgy joke online. Cassie doubts anyone will notice. But the Hive notices everything. And as her viral comment whips an entire country into a frenzy, the Hive demands retribution. One moment Cassie is anonymous; the next, she’s infamous. And running for her life. With nowhere to turn, she must learn to rely on herself – and a group of Hive outcasts who may not be reliable – as she slowly uncovers the truth about the machine behind the Hive.

2/5

Toen ik het boek tegenkwam, was ik gelijk geinteresseerd. Het zou namelijk best een potentiele toekomst kunnen zijn. Het verhaal echter, zit wat minder sterk in elkaar. Sommige dingen kloppen gewoon niet of er wordt te makkelijk mee omgegaan. Ik vond Cassie wel een karakter waar ik mee kon meeleven, maar ze was het op sommige punten net niet. Ook de andere personen waren niet altijd realistisch, jammer want het had wel zo kunnen zijn. Het rouwen om haar vader, de bot die daarvoor gemaakt was, vond ik wel weer echt een leuk concept en kon ik mezelf ook zeker in vinden. Zulke plannen voor de toekomst zal ik geen weerstand tegen gaan bieden. Als er een concept als The Hive komt, dan zal ik hier net zo hard weerstand tegen bieden als Cassie haar moeder, want zij is wel een rolmodel hierin voor mij.

Interesse gekregen in dit boek? Je koopt het hier.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *