The Yearbook

Holly Bourne

13 Mei 2021

“So, Paige, would you rather write the world’s most admired novel but die before it became admired, or enjoy moderate success while still alive?”

The dramas, the traumas, the rumours – it’s time to expose it all…  Most likely to…be forgotten Working on the school newspaper, Paige is used to dealing with fake stories. How popular girl Grace is a such an amazing person (lie). How Laura steals people’s boyfriends (lie). How her own family are so perfect (lie). Now Grace and friends have picked their “best” high-school moments for Paige to put in the all-important Yearbook. And they’re not just fake. They’re poison. But Paige has had enough of all the lies in her life. And with the help of Elijah – the only boy who could ever understand her – she’s going to reveal the truth.

4/5

De boeken van Holly Bourne zijn altijd boeken die ik moet lezen. Ze zijn makkelijk geschreven, leuk om te lezen en je leert er vaak nog levenslessen van ook. Dit boek laat zien hoe het leven van Paige was, op highschool. Ze wil niet vergeten worden maar ze wil eigenlijk ook de confrontatie niet aangaan. Het is makkelijker om je terug te trekken en gewoon met jezelf te bemoeien, toch? Thuis gaat ook niet alles op rolletjes en dat maakt dat haar aandacht daar ook écht nodig is. Of niet, want ook daar valt ze niet echt op. Dan ontmoet ze Elijah via een boek wat ze leest. Ook hij wil niet vergeten worden, samen zorgen ze ervoor dat ze niet vergeten gaan worden. Ik denk dat veel mensen hopen dat ze net zo sterk zijn als Paige op het moment van het einde van het boek was. Ik wens ook dat veel mensen hun eigen kracht en inspiratie kunnen halen uit Paige. Ik heb zeker kracht gehaald uit Paige en Elijah en lees boeken nu ook anders dan eerst. Ik geef Elijah daar de schuld van wel. Het was in ieder geval weer een heerlijk contemporary verhaal van Holly Bourne en ik weet wat ik ga doen als ze er weer 1 schrijft, gelijk lezen!

Ook geinspireerd raken door dit verhaal van Holly? Je kan het boek kopen door deze link te volgen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *