Power Songs

In zoveel situaties in het leven kunnen powersongs je helpen of je erdoor slepen. Wanneer je je gediscrimineerd voelt, gekwetst wordt of liefdesverdriet hebt. Vooral in die laatste categorie heb je een rijk aanbod aan songs en heb er dankbaar naar geluisterd afgelopen tijd. Voor mij was de situatie vooral het je achteraf beseffen hoe lelijk je je in iemand hebt vergist. Was het naïviteit? Wat het blindheid? Nee, ik denk dat het vooral de onechtheid van de ander is geweest. Sterk staaltje acteerwerk, maar de aap komt vroeg of laat uit de mouw. En dat doet zeer. Dat landt heel hard, kan ik je verzekeren. Maar ik troost mijzelf met de wetenschap dat ik niet verliefd was op de persoon die ’t eigenlijk bleek te zijn. Roze wolk, roze zonnebril, bedenk de termen er maar voor. Het was fijn zolang het fijn mocht zijn. En nu is ’t klaar.

Het inspireert altijd tot nieuwe, krachtige songs.

Hieronder nog een paar voorbeelden van geweldige powersongs!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.