Top 5 Wednesday Family Dynamics

World Family Day was on May 15, so to celebrate it this week’s prompt is about family dynamics in books! Family is not just who you are related to by blood, so you can even find some of your favorite found family examples.

Bloemen op zolder – Virginia Andrews
Vier kinderen zijn door hun moeder opgesloten in een kamer om hun bestaan geheim te houden. Pas na twee jaar weten ze te ontsnappen.

Alleen op de wereld – Hector Malot
De wereld stort ineen voor Rémi als hij hoort dat vrouw Barberin, die hem jarenlang als haar eigen kind heeft verzorgd, niet zijn werkelijke moeder is. Als hij dan ook nog door zijn hardvochtige pleegvader wordt verkocht aan een rondreizend artiest, begint voor Rémi een wanhopige zwerftocht. En na de dood van zijn goede leermeester Vitalis staat hij er dan helemaal alleen voor en zal het lang duren voor hij weer iemand ontmoet die hij kan vertrouwen.

Gone – Michael Grant
In the blink of an eye, everyone disappears. Gone. Except for the young.
There are teens, but not one single adult. Just as suddenly, there are no phones, no internet, no television. No way to get help. And no way to figure out what’s happened.
Hunger threatens. Bullies rule. A sinister creature lurks. Animals are mutating. And the teens themselves are changing, developing new talents—unimaginable, dangerous, deadly powers—that grow stronger by the day. It’s a terrifying new world. Sides are being chosen, a fight is shaping up. Townies against rich kids. Bullies against the weak. Powerful against powerless. And time is running out: On your 15th birthday, you disappear just like everyone else…

Mus – Kristof Desmet
Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat De Kwal een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?

Het probleem met voor altijd – Jennifer L Armentrout
Het probleem met voor altijd’ is een prachtige young adult-roman van Jennifer L. Armentrout. Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

Welke boeken heb jij gelezen waar familie centraal staat?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *