Review: Shadow and Bone

Dark forces conspire against orphan mapmaker Alina Starkov when she unleashes an extraordinary power that could change the fate of her war-torn world.

Serie is te vinden op: Netflix
Duur van de serie: 1e seizoen, 8 afleveringen, ongeveer 50 min per aflevering
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Fantasy
Datum van eerste aflevering: 23 April 2021

“No mourners, no funerals”

Jessie Mei Li als Alina Starkov en Archie Renaux als Malyen Oretsev zijn beiden opgegroeid in een weeshuis. Freddy Carter als Kaz Brekker, Amita Suman als Inej en Kit Young als Jesper Fahey zijn een perfect stel aan de andere kant van de Fold. Ben Barnes als General Kirigan is de perfecte badguy! Ik heb de boeken gelezen en het had zoveel slechter kunnen zijn dan het was. Er wordt zeker trouw gehouden aan de boeken en dat is iets wat mij erg blij maakt! Natuurlijk zijn er kleine veranderingen, maar dit is alleen maar logisch want een boek is niet een film of serie. De kostuums, de sets, het verhaal. Alles is 1 geheel en alles past en klopt. Ik vind het geweldig hoe de verschillende verhaallijnen samen vallen en hoe alles een plek krijgt door de afleveringen heen. Alina wordt erg sterk neergezet door Jessie Mei Li en stiekem is Kit Young als Jesper wel mijn favoriet. Ookal heb je de boeken niet gelezen, ik zou deze serie zeker kijken. En hopelijk ga je dan toch de boeken lezen, al is het alleen maar om te zien hoe het verhaal verder gaat ;-).

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.