Cinderella is dead

Kalynn Bayron

7 Juli 2020

“I think sometimes we make the mistake of thinking monsters are abhorrent aberrations, lurking in the darkest recesses, when the truth is far more disturbing. The most monstrous men are those who sit in plain sight, daring you to challenge them.”

It’s 200 years after Cinderella found her prince, but the fairy tale is over. Teen girls are now required to appear at the Annual Ball, where the men of the kingdom select wives based on a girl’s display of finery. If a suitable match is not found, the girls not chosen are never heard from again. Sixteen-year-old Sophia would much rather marry Erin, her childhood best friend, than parade in front of suitors. At the ball, Sophia makes the desperate decision to flee, and finds herself hiding in Cinderella’s mausoleum. There, she meets Constance, the last known descendant of Cinderella and her step sisters. Together they vow to bring down the king once and for all–and in the process, they learn that there’s more to Cinderella’s story than they ever knew . . .

4/5

Ik had zin in een stand alone, er zijn teveel goede series en ik wilde gewoon een verhaal lezen wat af was na 1 boek. Dit verhaal kan ik je zeggen, is ook wel af na 1 boek. Als je denkt dat je het verhaal van Assepoester kent, vergeet dat dan. Dit boek geeft een heel ander inzicht in het officiële verhaal. Het geeft een donkerder randje en zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in het feit dat niet alles is wat het in eerste opslag lijkt. Sophia. de hoofdpersoon van het verhaal, is een karakter wat sterk en recht voor zn raap is, ook is ze echt niet bang om d’r mening te geven. Ze heeft door dat het leven wat voor haar ligt, totaal niet is wat zij wil maar wat waarschijnlijk ook alle andere vrouwen niet willen. Ze gaf een mooie feministische draai aan het verhaal met haar inzichten en manier van denken. Constance is een andere meid in dit verhaal wat laat zien dat niet alles is wat het lijkt en hiervoor wil vechten. Haar familie was verbannen naar aanleiding van de ‘koninklijk goedgekeurde’ versie van Assepoester, maar de leugens werden haar familie teveel. Jarenlang hebben haar familie en haar voorouders gevochten voor de waarheid en Sophia helpt haar hierbij. Ik vond deze versie van het verhaal heel erg leuk om te lezen omdat het net anders was en het je helpt om net even anders tegen dingen aan te kijken. Ik zeg je dit: Is de fairygodmother wel écht een fairygodmother?

Ook benieuwd geworden naar dit verhaal? Je kan het hier kopen!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *