De Huiverplaat #1

Zoals iedereen, heb ook ik een lijstje met muziek dat me altijd zal raken. Het leek me een mooi idee om af en toe die muziek de revue te laten passeren. In deze post mijn eerste “Huiverplaat”.

Op m’n 8e verjaardag kreeg ik een heuse Radio-Cassette-Recorder. Niet te geloven. Ik kon radio luisteren en dingen opnemen op een cassettebandje. Ik was de koning te rijk, de mogelijkheden waren limitless! Ja, zoiets was op 8-jarige leeftijd in 1979 écht wel even iets 😉

De eerste song die ik al zoekend op de radioband hoorde, wat “Everybody’s got to learn sometime” van The Korgis. En devoot drukte ik met mijn wijsvinger en middelvinger zowel de Play- als de Record-knop in. In het venstertje zag ik de spoelen van de cassette draaien. Ik was aan het opnemen! De song zoog me helemaal op. Het was een euforisch moment vanwege het apparaat, maar ook vanwege de song zélf. Ik had nog nooit zoiets gehoord.

 

 

Daar, op 30 maart 1979, begon mijn wens om ook die dingen te maken die mensen zo kunnen raken; muziek.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.