Top 5 Wednesday, Well That Dragged

Or maybe it didn’t. A year ago we went into lockdown, like most of the world, so in unfond memory, this week the topic is to discuss books that had strange pacing, whether it was the book itself, or a result of the way you read it. Alternatively, you could also talk about books that went on longer than necessary.

sloth dmv GIF

1 Mortal engines – Philip Reeve
Oke, eerlijk? Ik snapte er helemaal niks van. Ik denk dat ik echt de film moet gaan kijken om een goed beeld te krijgen, want op deze manier heb ik geen goed beeld kunnen creëren van de wereld en de omgeving. De personages zijn wel redelijk uitgewerkt, ik heb een goed beeld van Tom zijn idealen, Hester haar doel en Katherine haar zoektocht naar zichzelf en de waarheid. Maar ik leefde totaal niet met ze mee. Normaal gesproken ben ik gek op dystopian boeken, echter kwam ik dit boek niet goed door. Ik kwam er maar niet over uit hoe alles eruit zag en wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Jammer, want ik keek er echt wel naar uit. Ik ga wel de film kijken, misschien dat deze dingen wat duidelijker maakt, maar ik heb op dit moment geen behoefte om het volgende boek te gaan lezen.

2 Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz
Dit zou wel eens een van de weinige boeken kunnen zijn waarover ik mijn mening wil geven, maar het niet volledig lukt. Ik weet namelijk echt niet zo goed wat ik ervan vind. Het is een boek wat gaat over niets, nou ja, niets, het heeft geen plot, geen plot twists en er gebeuren vrij weinig dingen. Ik hou van een goed plot in een boek, ik hou van plottwists die ik wel of niet zie aankomen. Het boek is langzaam, maar wel gerelateerd aan het echte leven, dat is dan ook wat er wordt besproken in dit boek, het echte leven. Het gaat over Ari en Dante die vrienden worden en eigenlijk niet zoveel samen doen, behalve dan dat ze de geheimen van het universum willen leren kennen. Veel mensen vinden dit boek geweldig, ik niet, ik heb er ook geen spijt van dat ik dit boek gelezen heb. Zoals ik al zei, ik weet het gewoon niet zo goed.

3 Dividing Eden – Joelle Charbonneau
Het eerste deel van het boek was ronduit saai. Er gebeurde vrij weinig en het leek erop alsof alle karakters teveel uitgewerkt moesten worden, terwijl je nog steeds geen idee hebt wie bepaalde karakters zijn. De tweede helft van het boek werd spannender en toen kon ik wel mijn aandacht erbij houden. Als ze nou de eerste helft eraf had gehaald, dan was het een super leuk boek geweest. De schrijfstijl is apart te noemen, maar het leest niet vervelend. Al met al zou ik dit boek niet zo snel aanraden, al denk ik dat ik deel 2 ook wel wil lezen, puur om te weten hoe het afloopt

4 Monster – Michael Grant
Ik was helemaal enthousiast toen ik erachter kwam dat dit boek uit zou komen. Ik had geen idee hoe het verhaal verder zou gaan, want ik vond de serie al aardig goed afgerond, maar het was een poging waard. Het boek zelf begon ik enthousiast in, ik was blij om weer even helemaal in de schrijfstijl van Michael te kunnen glijden en de wereld weer meemaken zoals ik die toen heb meegemaakt. Maar wat een teleurstelling zeg. Was de Gone serie echt GEWELDIG, is dit boek een slap vervolg op de serie. Ik vind het te ongeloofwaardig op het moment. Ik vind Dekka nog steeds een leuk karakter (maar waarom moet haar kat dood? Wat geeft dat voor extra element?), maar ik mis Sam en Astrid. Ik mis de wereld en de belevenissen zoals die in Gone zo goed zijn omschreven. Het is duidelijk dat er nog een boek komt, die zal ik ook lezen, misschien dat het volgende boek mij weer wat meer meesleurt, iedereen verdient een tweede kans, toch?

5 Finding Sky – Joss Stirling
Ik zou dit boek lezen voor iemand die ik ken van de boekenclub, zij is helemaal weg van deze serie dus ik dacht ik probeer het ook even. Ik heb daadwerkelijk deel 1 al een tijdje liggen in mijn boekenkast, maar er waren andere boeken interessanter. Ik had best hoge verwachtingen van dit boek, voornamelijk omdat zij het verhaal geweldig vindt! Het is voor mij nu volledig duidelijk dat smaken verschillen. Het verhaal was oké. Gewoon oké, de clichés zaten er lekker in en het verhaal nam allemaal logische wendingen. Ik voelde me niet opgezogen worden in de wereld, maar ik had ook niet echt moeite om me te blijven concentreren. Ik zal vast deel 2 een keer gaan lezen.. ooit..

Welke boeken vond jij langer doorgaan dan nodig was?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *