Review: Iron Man

After being held captive in an Afghan cave, billionaire engineer Tony Stark creates a unique weaponized suit of armor to fight evil.

Film is te vinden op: Disney Plus (Of koop de blu-ray via deze link)
Duur van de film: 2h6min
Genre: Actie, Avontuur, Sci-Fi
Datum van uitgave: 2 Mei 2008

“Iron Man. That’s kind of catchy. It’s got a nice ring to it. I mean it’s not technically accurate. The suit’s a gold titanium alloy, but it’s kind of provocative, the imagery anyway.”

.Een film met Robert Downey Jr. als Tony Stark. Genius, billionaire, playboy, philanthropist. Son of legendary inventor and weapons contractor Howard Stark en Gwyneth Paltrow als Pepper Potts, is niet anders dan geniaal. Natuurlijk zijn er ook veel meer goede Marvel acteurs toe te voegen aan dit lijstje, zoals Terrence Howard (Rhodey), Jeff Bridges (Obadiah Stane) en Shaun Toud (Yinsen).

De film vertelt het verhaal van Tony Stark, die sinds dit moment als Iron Man door het leven gaat. Hoe is hij op het idee gekomen en wat is eraan vooraf gegaan? Dat is allemaal te zien in deze film. Persoonlijk ben ik een groot fan van Tony Stark, maar stiekem is dat ook het imago wat er neergezet is. Ik heb deze film al meerdere malen gezien, omdat het een goede introductie is in het Marvel Universum en we het liefst zoveel mogelijk mensen introduceren natuurlijk!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *