Cerys

Als we dungeons and dragons spelen, dan maken we natuurlijk een karakter! Ik vertel je graag over Cerys, mijn huidige karakter in de campaign van Patrick.

Cerys is een lesser aasimar van 36 jaar oud, ze heeft blond haar en roze ogen. Haar ogen zijn trouwens het enige waar je aan kan zien dat ze niet een gewoon mens is. Ze komt uit Nimroth en is opgegroeid in Sovngarde. Ze heeft een gelukkige jeugd gehad met een moeder een een vader. Beide ouders werken voor de koning. Haar moeder werkt in de huishouding en is kamermeisje van de prinses. Haar vader is de Royal Gardener. Haar opa was dat trouwens ook, en elk lid van de familie daarvoor ook. Eigenlijk is het altijd zo geweest dat haar vaders kant van de familie voor de tuinen van de koninklijke familie gezorgd heeft en het zal ook haar taak worden later. Ze heeft altijd meegeholpen met haar vader en is erg enthousiast over hoe ze om kan gaan met de tuin en de bloemen. De bloemen zijn haar grootste vreugde en hier heeft ze veel over geleerd van haar vader.

Ze weet dat zij degene gaat zijn die voor de tuin moet gaan zorgen, omdat ook zij de Unicorn Bloodline heeft, alleen sorcerers met de Unicorn bloodline mogen voor de tuin zorgen, vanwege alle magie die in de tuin aanwezig is. De Unicorn Bloodline die de focus heeft op het goede en herstellen, is nodig om voor al de magie te zorgen op de juiste manier.

Vlakbij staat er een grote vuurtoren, welke altijd aan staat. Het is de taak van de reus die daarbij woont om deze altijd aan te houden. Deze reus heeft een hele ingewikkelde naam, maar Cerys noemt hem altijd Jack. Hij lijkt op een Jack, dus dat vond ze een goed idee. Voor Jack is haar naam ook te moelijk, dus hij noemt haar altijd Bloem, omdat Cerys altijd met bloemen komt aanzetten zodat Jack zijn taak wat fleuriger wordt.

Nu is er een probleem met de bloem waar Cerys van jongs af aan helemaal gek op is. Haar favoriete bloem, de Aloriya, een soort roos, waar ze elke dag wel even ging kijken. Deze is namelijk stervende. De enige manier om deze bloem te behouden, is door nog zo’n bloem te vinden en die ernaast te planten. Zo kan deze magische plant namelijk energie trekken van de ander en dan zijn er 2! Dus is Cerys op reis gegaan om een andere roos te vinden. Dit lijkt moeilijker dan ze had verwacht, want ze wil graag iedereen helpen en zo is ze op haar pad al een Raptoran, Dwerg en een Halfling tegengekomen die allen hulp nodig hebben bij iets.

Ze is nu in Albion en is op zoek naar Demon Doors met de Halfling. Een eerdere Demon Door heeft geleid tot een stuk van een zwaard, een legende die rond gaat is als je elke Demon Door af gaat, je alle stukken zwaard kan bemachtigen. Het gaat hier om een Heroes Sword, een legendarisch goed zwaard. Omdat Cornea (de halfling) heeft beloofd om Cerys te helpen, gaat Cerys nu dus alle Demon Doors af. De Raptoran, Taihar, moet ‘The Walk of the Four Winds’ lopen, en Cerys vindt het wel handig dat hij (straks waarschijnlijk) kan vliegen, zo kan hij namelijk de Aloriya spotten vanuit de lucht. De Dwerg, Runa, is een goede vriendin geworden en Cerys helpt ook haar graag met haar queste.

Wat voor avonturen ze verder beleven? Daar volgende keer meer over…

Eén gedachte over & ldquo; Cerys & rdquo;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.