Review: Fate, The Winx Saga

A live-action adaptation of Nickelodeon’s Winx Club (2004). It follows Bloom as she adjusts to life in the Otherworld, where she must learn to control her dangerous magical powers.

Serie is te vinden op: Netflix
Duur van de serie: 1e seizoen, 6 afleveringen; ongeveer 50 minuten per aflevering
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Fantasy
Datum van eerste aflevering: 22 Januari 2021

“Channel your element. Change your fate.”

Een serie met Abigail Cowen als Bloom, Hannah van der Westhuysen als Stella, Precious Mustapha als Aisha, Eliot Salt als Terra en Elisha Applebaum als Musa die de 5 WINX meiden representateren. Danny Griffin als Sky met Freddie Thorp als Riven zijn ‘Specialists’. Ook Sadie Soverall als Beatrix, Theo Graham als Dane, Robert James-Collier als Saul Silva, Eve Best als Farah Dowling en Alex Mcqueen als Professor Harvey zorgen er samen voor dat de cast heel mooi is afgerond.

Als je de cartoon serie hebt gezien, of de comics hebt gelezen, vergeet dat allemaal. Deze serie is volwassener, minder kleurrijk en kan echt neergezet worden als een Young Adult serie. Dat is ook het publiek waar naar gestreefd werd met deze serie. Bloom is de hoofdpersoon en je ziet haar in 6 afleveringen, al een grote verandering doormaken. Het is ook niet niks, erachter komen dat je krachten hebt terwijl je bent opgegroeid in Californië. Ook de andere hoofdpersonen wordt voldoende aandacht aan besteed en dragen echt iets bij in het verhaal. Elk karakter heeft zijn eigen verhaallijn, maar je hebt niet het gevoel dat er te veel tijd aan kwijt geraakt wordt. Het draagt allemaal bij aan het verhaal. De serie is een must watch als je houdt van het Young Adult genre en magie!

3 gedachten over “Review: Fate, The Winx Saga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.