Among the Beasts and Briars

Ashley Poston

20 Oktober 2020

“Briars, brambles, bones, and blossom, I smell a girl who can’t be forgotten.”

Cerys is safe in the kingdom of Aloriya.
Here there are no droughts, disease, or famine, and peace is everlasting. It has been this way for hundreds of years, since the first king made a bargain with the Lady who ruled the forest that borders the kingdom. But as Aloriya prospered, the woods grew dark, cursed, and forbidden. Cerys knows this all too well: when she was young, she barely escaped as the woods killed her friends and her mother. Now Cerys carries a small bit of the curse—the magic—in her blood, a reminder of the day she lost everything. The most danger she faces now, as a gardener’s daughter, is the annoying fox who stalks the royal gardens and won’t leave her alone.
As a new queen is crowned, however, things long hidden in the woods descend on the kingdom itself. Cerys is forced on the run, her only companions the small fox from the garden, a strange and powerful bear, and the magic in her veins. It’s up to her to find the legendary Lady of the Wilds and beg for a way to save her home. But the road is darker and more dangerous than she knows, and as secrets from the past are uncovered amid the teeth and roots of the forest, it’s going to take everything she has just to survive.

5/5

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op retellings. En ook dit is een retelling, sort of. Of misschien is het een eigen sprookje. Ik hou van dit boek omdat het verhaal echt meeslepend is. Het geeft wat verleden, wat heden en je eigen invulling van wat de toekomst kan zijn. Cerys aka Daisy is echt heel oprecht en heeft een prachtige ontwikkeling, maar fox heeft echt mijn hart gestolen. Deze vos houdt Cerys op het juiste pad, terwijl hij zelf er heerlijk vanaf dwaalt. Ook Vala is een prachtig beest en je kan ook haar gedachten meelezen. De manier waarop dieren gebruikt zijn in dit boek, maakt dat de magie naar meer smaakt. Ik ben geobserdeerd door dit boek, van begin tot eind, het verhaal wat hier afspeelt en stiekem heb ik, een DnD karakter gebaseerd op Cerys. Oeps.

Dit boek kan je hier kopen!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *