The Unbound

The Archived #2

Victoria Schwab

28 Januari 2014

“It’s okay to not be okay,” she says. “When you’ve been through things—whatever those things are—and you don’t allow yourself to not be okay, then you only make it worse. Our problems will tear us apart if we try to ignore them. They demand attention because they need it.”

Each body has a story to tell, a life seen in pictures only Librarians can read. The dead are called Histories, and the vast realm in which they rest is the Archive.
Last summer, Mackenzie Bishop, a Keeper tasked with stopping violent Histories from escaping the Archive, almost lost her life to one. Now, as she starts her junior year at Hyde School, she’s struggling to get her life back. But moving on isn’t easy, not when her dreams are haunted by what happened. She knows the past is past, knows it cannot hurt her, but it feels so real. When her nightmares begin to creep into her waking hours, she starts to wonder if she’s truly safe.
Meanwhile, people are vanishing without a trace, and the only thing they seem to have in common is Mackenzie. She’s sure the Archive knows more than they are letting on, but before she can prove it, she becomes the prime suspect. Unless Mac can track down the real culprit, she’ll lose everything: not only her role as Keeper, but her memories – and even her life. Can Mackenzie untangle the mystery before she herself unravels?

4/5

Deel 1 vond ik geweldig, dus ik moest direct door naar deel 2. Het enige nadeel hierin voor mij, is dat het verhaal dan een beetje in elkaar overloopt. Ik weet niet meer wat er nu precies in deel 1 is gebeurd en wat er in deel 2 is gebeurd. Nu is dat bij dit boek echt niet heel erg. Deel 2 neemt je namelijk direct weer mee in de gebeurtenissen van deel 1. Het is een waardig vervolg, omdat het ook daadwerkelijk voortborduurt op de gebeurtenissen in deel 1. Ik ben nog steeds verliefd op Wes, over bookisch boyfriends gesproken, Chase is een nieuw karakter, maar hij is ook niet verkeerd. Ik denk dat Owen voor velen ook in die categorie zal vallen, maar bij mij zeker niet. Ik hou van badguys, hij is alleen voor mij een beetje té. Geef my guyliner maar. Goed, dit boek legt de focus helemaal niet op liefde en een of andere love-triangle. Het boek heeft de focus op hoe kick ass Mackenzie eigenlijk is. Hoe belangrijk Roland is en wat ze voor elkaar en met elkaar kunnen bereiken. I love it!

Dit boek kan je hier kopen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *