Dungeons and Dragons, whut?

Je hebt er al vast wel van gehoord; Dungeons and Dragons. Ze spelen het tegenwoordig in verschillende TV series. Ooit was het beeld bij iemand die DnD speelt, een gigantische nerd die nooit buiten komt en eigenlijk alleen maar in zijn kelder bij zijn moeder woont. Gelukkig zijn we tegenwoordig verder in deze maatschappij en is dit stereotype wat verminderd!

The world’s most popular pen & paper Role Playing Game (RPG). Created in 1974 by E. Gary Gygax and Dave Arneson, Dungeons & Dragons (D&D) combines role-playing with turn-based tactical combat. In a D&D game, one player is the “dungeon master” (DM) and the rest of the players are “player characters” (PCs). The PCs assume the role of adventurers (using fantasy archaetypes such as elves, wizards, halflings, barbarians, etc) while the DM creates challenges for the PCs to overcome (such as monsters and traps).

Over the years, the D&D game has been revised and published in multiple editions. The rights to Dungeons & Dragons are currently owned by Wizards of the Coast (creators of Magic: The Gathering) and Hasbro.

In het kort: DnD is een tabletop role playing game.

Er zijn verschillende edities van Dungeons and Dragons, en elke editie heeft zijn eigen charmes denk ik dan maar (behalve 4th, daar praten we niet over). Maar ik speel het liefste 3.5. Veel regels maar ook ontzettend veel variaties!

Oh en je kan niet winnen!

Het begint allemaal met je eigen karakter, het maken van dit karakter neemt aardig wat tijd in beslag, maar de bedoeling is dan ook dat je dit karakter echt speelt en voor een langere periode speelt. De uitleg van een Character Sheet zal ik binnenkort uploaden.

Wil je meer weten over Dungeons&Dragons? Hou dan vooral mijn blog in de gaten, want ik ga er zeker meer over posten!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.